Så kan du minska matsvinnet hemma

En genomsnittlig svensk slänger 97 kg* mat per år.
Genom att plocka fram precis den mängd som behövs
och låta resten ligga kvar minskar svinnet hos både producent och i butik.
När du planerar din matlagning med detta i åtanke så skonar du miljön och spar dessutom pengar!

Visst gör vi avtryck i miljön, liksom alla livsmedelsföretag, och vi arbetar med en transparent policy där vi visar konsumenten precis hur mycket vi påverkar miljön (environmental footprint) samt vad vi gör för att minimera den.

Man ska också veta att fryst mat gör mycket mindre avtryck på miljön än färsk mat. Till exempel har vi knappt något svinn. Jämför 1 % svinn hos Picard med 6-7 % svinn i en vanlig livsmedelsbutik och mer än det dubbla hemma hos konsumenten som inte uppstår vid djupfryst. Svinn är kostsamt för både samhället och miljön att ta hand om. Så om man väljer att ändra sina inköpsvanor från övervägande fryst mat istället för färsk kan man själv minska sitt avtryck på miljön och dar sitt strå i stacken på det sättet. Den här är nya vågen av frysskryt - d.v.s konsumenter som stolt handlar fryst för att minska matsvinnet.


Emily Gray PR & Marknad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.