Välkommen till Picard Sveriges kundforum!
Gällande Coronaviruset ( Covid-19)
Läs mer om vad vi hur vi agerar: Picards riktlinjer
Vill du komma i kontakt med oss går det bra att maila oss.
Vi svarar på era frågor Måndag- Fredag mellan 09.00-17.00
Kontakta butikerna direkt:
Butikskontakt
Signa upp till dig till vårt nyhetsbrev så får du erbjudanden och 10% rabatt på ditt nästa köp!
Picards Nyhetsbrev
Picard står för fryst kvalitetsmat och erbjuder ett brett sortiment från råvaror till färdigrätter och franska delikatesser. Picard har idag ca 1000 butiker i Frankrike, i februari 2013 öppnade den första butiken i Sverige på Karlavägen 50 i Stockholm. Det finns idag 6 butiker i Stockholm och en i Göteborg. Idag kan man hitta många av de bästsäljande produkterna på ICA, COOP, City Gross och Paradiset.
Om Picards sortiment :
Nyskördat, nyfångat & nylagat - Frukt, grönt och fisk fryses ned kort efter fångst & skörd och våra färdiglagade rätter fryses ned direkt för att du ska få de fräschaste smakerna- året om. Många av våra fisk och skaldjursprodukter är dessutom MSC och ASC-märkta.
Hejdå matsvinn - Eftersom våra råvaror är frysta har vi minimalt med matsvinn i butikerna. När du lagar mat med Picard plockar du bara fram den mängd du behöver och gör därför miljön en stor tjänst.
Du vet vad du äter - Genom djupfrysning förlänger vi matens hållbarhet och bevarar dessutom matens smak, näringsvärde, och konsistens – utan konserveringsmedel eller smakförstärkare.
Skalat, urkärnat, tärnat och skivat - Picards frukt och grönt har förberetts med varsam hand, du betalar bara för rena råvaror - inget annat!
Riktig mat på nolltid - Botanisera bland fräscha råvaror och färdigrätter med hemlagad touch, god näringsrik mat närhelst du behöver.
Hej!
Tack för att du frågar!
Olika matvaror har olika hållbarhet beroende på vad dessa är. Det är också viktigt att du tänker på att ta hand om din frys och kolla till den regelbundet så den kan hålla rätt temperatur hela tiden. Det finns ett par enkla regler du kan följa för att det ska fungera. Börja med frysen.
Så tar du bäst hand om din mat och din frys:
- Undvik att öppna frysen i onödan- då släpper du in värme som påverkar temperaturen och även maten.
- Kom ihåg att stänga varje förpackning du öppnat ordentligt och kolla av bäst före datum ofta. Det är smart att ”rotera” maten så att du tar vara på allt i tid.
- Kolla av temperaturen i frysen regelbundet så att du är säker på att frysen fungerar som den ska.
- Rengör och frosta av frysen var 6:e månad. Frosten som bildas på väggarna hindrar ju frysen att hålla samma låga temperatur.
Så länge håller olika matvaror:- Feta charkvaror och fet fisk håller mellan 3 till 6 månader om de är ordentlig vakuumförpackade
- Mager fisk och magert kött håller mellan 6 till 9 månader om de är ordentlig vakuumförpackade
- Frukt, grönsaker och örter håller mellan 9-12 månader i ordentligt stängda förpackningar
Hemlagade rätter ska alltid svalna ordentligt i nedfrysning, och det är smart att datera allting innan du stoppar det i frysen!Hoppas detta är till stor hjälp!