Hur ser miljöpåverkan ut vid frysprocesser jämfört med färsk mat?

Visst gör vi avtryck i miljön, liksom alla livsmedelsföretag, och vi arbetar med en transparent policy där vi visar konsumenten precis hur mycket vi påverkar miljön (environmental footprint) samt vad vi gör för att minimera den.

Man ska också veta att fryst mat gör mycket mindre avtryck på miljön än färsk mat. Till exempel har vi knappt något svinn. Jämför 1 % svinn hos Picard med 6-7 % svinn i en vanlig livsmedelsbutik och mer än det dubbla hemma hos konsumenten som inte uppstår vid djupfryst. Svinn är kostsamt för både samhället och miljön att ta hand om. Så om man väljer att ändra sina inköpsvanor från övervägande fryst mat istället för färsk kan man själv minska sitt avtryck på miljön och dar sitt strå i stacken på det sättet. Den här är nya vågen av frysskryt - dvs. konsumenter som stolt handlar fryst för att minska matsvinnet.

Dessutom, vi skördar våra råvaror under säsong när de är mogna och fryser dem direkt från källan för att bibehålla alla näringsämnen. Vi behöver inte odla grönsaker i uppvärmda växthus, eller flyga mango eller sparris över halva jorden. Och eftersom alla varor är frysta har vi en väldigt enkel logistik jämfört med färsk mat, vilket också hjälper oss att hålla ner priserna trots den höga kvalitén.

Emily Gray

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.