Till senaste kommentaren

Hur vet jag att Picards fisk- och skaldjur är bättre än andra märken?

Hej!
Jag blir osäker när jag handlar fisk och skaldjur med alla olika märkningar.
Hur vet jag vad som är bäst och vad betyder de olika begreppen?
Alla verkar slänga med olika certifieringar nu för tiden.
Kan jag lita på Picards olika uppmärkningar och kvalité?
Tacksam för vägledning!
Petter Wijk
Petter Wijk

Kommentarer

 • Hej Petter!
  Det är verkligen svårt att veta vad som gäller och man vill ju både kunna köpa fisk och skaldjur som man vet är bästa kvalité och samtidigt tänka på sitt miljöansvar som konsument. Du vill kunna välja utifrån olika råvarors smakupplevelse, härkomst och hur de fiskats och frysts in.


  Där har vi sett till att ha produkter med de tydligaste märkningar och certifieringar så att du vet med säkerhet att du kan köpa hög kvalité och medvetet hjälpa miljön.  Många av våra fisk och skaldjursprodukter är MSC och ASC-märkta.

  För att bli ASC-certifierad krävs bland annat att produkten är hållbart fiskat och att vattnet som släpps ut från odlingarna är renat. Med ASC-certifieringen kan konsumenter och inköpare välja dokumenterat ansvarsfullt odlade produkter och veta att de miljömässiga konsekvenserna av fiskodlingen har varit minimala.

  MSC står för Marine Stewardship Council
  Det blå miljömärket visar att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön. All sjömat med MSC-märket går att spåra tillbaka till det hållbara MSC-certifierade fisket. MSC-certifierade fisk hålls isär från den icke certifierade ända från fångst tills miljömärket sätts på förpackning eller meny. Alla som handhar fisken kontrolleras årligen av oberoende experter.

  Vi har även tigerräkor som har fått både ASC- och Label Rouge- märkning.  Label Rouge intygar att en produkt har en specifik uppsättning egenskaper som skapar en överlägsen nivå jämfört med en liknande nuvarande produkt. Detta innebär att vi har de bästa tigerräkorna i världen! 

  De har dessutom tilldelats ASC märkning eftersom de som tillverkare med ett ansvarsfullt vattenbruk visat en enorm omtanke för kringliggande miljö och omgivning- Mangroveskogarna är skyddade från skövling till 100% 

  Så det är värt att tänka på när du handlar fisk och skaldjur på Picard- du får ypperlig kvalité och kan dessutom vara rädd om miljön med dina val.

  Tack för din fråga- det är ett viktigt ämne!


  Emily Gray

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.