Till senaste kommentaren

Vad är Mirabeller från Lorraine?

Hej!
Jag undrar vad det är för skillnad mellan vanliga plommon och Mirabeller från Lorraine?
Mvh,
Norma i Täby


Norma Berkowitz

Kommentarer

 • Mirabeller är en läcker och välsmakande plommonsort från Lorraine-regionen i Frankrike. Den lilla frukten är enormt viktig för Lorraines kulinariska traditioner. Det lilla runda plommonet har en intensiv gul färg mognar i slutet av sommaren. Den är ljuvlig när är färsk och används både i matlagning och desserter.
  Tack vare Picard kan du använda dem året runt!


  En ljuvlig Clafouti på Mirabeller 

  Mirabeller är enormt uppskattade för sin naturligt söta och saftiga kött, och ljuvliga doft. Dess unika egenskaper erkänns av BGB (Protected Geographical Indication), en märkning som ger odlarna strikta riktlinjer. Det är förbjudet att skörda frukten tills den har uppnått full mognad. Märkningen ställer också kriterier för färg, storlek och sockernivå. Plommonen skördas enligt reglerna från mitten av augusti till slutet av september.

  Plommonplockningen görs enligt en traditionell metod. De sorteras noggrant och tvättas innan de skärs och kärnas ur. Frukterna fryses ned inom 24 timmar så att de hålls intakta.  Mirabeller har en väldigt kort säsong på högst 6 veckor.
  Men i och med att den finns i våra frysar kan vi njuta av dem hela året!
  Från januari till december kan du använda dem i grytor, desserter och för att göra chutneys, sylt och kräm. I Frankrike använder man plommonen i clafoutis, smulpajer och den traditionella plommonpajen från Lorraineregionen.


  Traditionell plommonpaj från Lorraineregionen
  Emily Gray

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.