Välkommen till Picard Sveriges kundforum!
Gällande Coronaviruset ( Covid-19)
Läs mer om vad vi hur vi agerar: Picards riktlinjer
Vill du komma i kontakt med oss går det bra att maila oss.
Vi svarar på era frågor Måndag- Fredag mellan 09.00-17.00
Kontakta butikerna direkt:
Butikskontakt
Signa upp till dig till vårt nyhetsbrev så får du erbjudanden och 10% rabatt på ditt nästa köp!
Picards Nyhetsbrev
Picard står för fryst kvalitetsmat och erbjuder ett brett sortiment från råvaror till färdigrätter och franska delikatesser. Picard har idag ca 1000 butiker i Frankrike, i februari 2013 öppnade den första butiken i Sverige på Karlavägen 50 i Stockholm. Det finns idag 6 butiker i Stockholm och en i Göteborg. Idag kan man hitta många av de bästsäljande produkterna på ICA, COOP, City Gross och Paradiset.
Om Picards sortiment :
Nyskördat, nyfångat & nylagat - Frukt, grönt och fisk fryses ned kort efter fångst & skörd och våra färdiglagade rätter fryses ned direkt för att du ska få de fräschaste smakerna- året om. Många av våra fisk och skaldjursprodukter är dessutom MSC och ASC-märkta.
Hejdå matsvinn - Eftersom våra råvaror är frysta har vi minimalt med matsvinn i butikerna. När du lagar mat med Picard plockar du bara fram den mängd du behöver och gör därför miljön en stor tjänst.
Du vet vad du äter - Genom djupfrysning förlänger vi matens hållbarhet och bevarar dessutom matens smak, näringsvärde, och konsistens – utan konserveringsmedel eller smakförstärkare.
Skalat, urkärnat, tärnat och skivat - Picards frukt och grönt har förberetts med varsam hand, du betalar bara för rena råvaror - inget annat!
Riktig mat på nolltid - Botanisera bland fräscha råvaror och färdigrätter med hemlagad touch, god näringsrik mat närhelst du behöver.
Mirabeller är en läcker och välsmakande plommonsort från Lorraine-regionen i Frankrike. Den lilla frukten är enormt viktig för Lorraines kulinariska traditioner. Det lilla runda plommonet har en intensiv gul färg mognar i slutet av sommaren. Den är ljuvlig när är färsk och används både i matlagning och desserter.
Tack vare Picard kan du använda dem året runt!
En ljuvlig Clafouti på Mirabeller
Mirabeller är enormt uppskattade för sin naturligt söta och saftiga kött, och ljuvliga doft. Dess unika egenskaper erkänns av BGB (Protected Geographical Indication), en märkning som ger odlarna strikta riktlinjer. Det är förbjudet att skörda frukten tills den har uppnått full mognad. Märkningen ställer också kriterier för färg, storlek och sockernivå. Plommonen skördas enligt reglerna från mitten av augusti till slutet av september.
Plommonplockningen görs enligt en traditionell metod. De sorteras noggrant och tvättas innan de skärs och kärnas ur. Frukterna fryses ned inom 24 timmar så att de hålls intakta.
Mirabeller har en väldigt kort säsong på högst 6 veckor.
Men i och med att den finns i våra frysar kan vi njuta av dem hela året!
Från januari till december kan du använda dem i grytor, desserter och för att göra chutneys, sylt och kräm. I Frankrike använder man plommonen i clafoutis, smulpajer och den traditionella plommonpajen från Lorraineregionen.
Traditionell plommonpaj från Lorraineregionen