Veganska rätter

Hej!

Jag skulle gärna handla mer från Picard, som jag tycker har bra kvalitet på produkterna. Men - vår familj äter vegansk mat och då finns det VÄLDIGT FÅ alternativ. När jag söker på veganskt så erbjuds i princip en hasselnötsglass och en bowl och något mer. Då går Picard tyvärr bort för vår del.

Så min inspiration till er är att fundera över hur ni kan utveckla ert utbud när det gäller produkter.
Jag har lagat vegansk mat i över 6 år och har lärt mig massor om hur man gör det riktigt gott. Det allra enklaste är att ersätta mjölkprodukter med växtbaserad mjölk eller grädde (soja, havre, mandel).
Eller ersätt t ex ägg med kikärtsspad (det går att göra fantastiska tårtor och bakverk även med aqua faba - ni är välkomna att smaka på en sockerkaksbotten, eller en kladdkaka som varken har ägg eller mjölk).
Att ersätta ost med veganska alternativ ska erkännas att det är lite svårare, men absolut inte omöjligt. Utgå t ex från veganska "ostar" (utvecklingen går framåt) eller genom att göra en cashewnötcreme osv. Det går, jag lovar!
De veganska alternativen är kanske ännu så länge en aning dyrare, men jag lovar att om Picard vågar gå i bräschen och visa på att ni även tillverkar växtbaserade, och miljöanpassade, produkter så kommer ni att vinna på det i längden.
Tänk bara på färdigrätter till stressade barnfamiljer eller studenter, tänk bara på att kunna leverera recept som baseras på era högkvalitativa frysta grönsaker, men som kan göras helt veganska...
Jag tror att det är framtiden.

Jag jobbar just nu galet mycket med coronapandemin och hade tänkt att jag kanske skulle beställa lite färdig julmat eftersom jag inte kommer att hinna laga själv. Men inser att jag som vegan tyvärr knappt kan beställa någonting från Picard.
Tänk nytt, tänk på växtbaserade alternativ, marknadsför er som en miljömedveten producent och företag. Ni kommer inte att ångra er, ni kommer att tjäna på det.

God Jul!

Vegan

Kommentarer

  • Hej, håller helt med dig i detta, men då recept och dylikt tillagning sker i Frankrike så är det tyvärr inte så mycket vi kan göra åt det. Hoppas ändå att du kan finna någonting hos oss. 🌸
    Terese Johansson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.